Hellre "fetare" och glad då.

Ibland får jag kommentarer här, som handlar om "du var snyggare när du var smal" eller "du var mycket sötare förrut". Ibland får jag frågor om jag kan ge tips på hur man går ner i vikt, eller hur man kan äta som jag gjorde när jag var sjukast. 
 
Just idag fick jag kommentaren om att jag var snyggare när jag var smal. Och jag vet att du ville ha reaktionen:
*snyft snyft*, nu måste jag gå ner i vikt så jag kan få vara snygg igen. Mitt liv är förstört..
 
Men nu är det såhär att för det första så håller jag inte med om att jag var snyggare, jag tycker snarare tvärtom, när jag var smalare såg jag bara sjuk ut, dessutom såg jag trött och olycklig ut. 
 
För det andra, om det nu är så att jag var "snyggare förrut när jag var smal" - ja men vet du vad? Då är jag hellre fulare och fet.
För jag mår så mycket bättre nu. Jag orkar saker, jag har energi, jag kan leva, jag kan äta och jag har inte konstant ångest. Det är fan fett att ha mer fett!
 
Men jag förstår ju att man vill komma i det "åh så himla glamurösa livet som smal och underviktig": Eller nej, för det finns ingenting att hämta i det livet. Det finns inget glamuröst alls med det där.
 
Att dra händerna genom håret och få stora hårtussar med. Att konstant ha blåa tår och blåa fingrar. Att frysa hela tiden.
Att hoppa upp och ner på en våg sisodär 20 gånger om dagen, bara för att se att det inte är ett gram mer än vad det var igår vid den här tiden.
Att den där siffran bestämmer om jag är glad eller ledsen. Om det är en bra dag eller dålig. Om jag är bra eller dålig. Den där siffran som får definiera vem jag är.
Att vara yr i princip hela tiden. Att inte ha energi att ta sig upp ur sängen. Och ännu mindre att göra saker, orka gå i skolan, träffa vänner eller något annat kul. Att koncentrationsförmågan helt har dött.
Den där tvångsaktiga träningen som man ska hålla på med tills benen inte orkar hålla dig uppe längre.
Dem sömnlösa nätterna. Den konstanta magvärken och kurrandet från magen som man hela tiden intalar sig är beviset på att man varit duktig.
Eller att man isolerar sig från alla människor. Rädslan av att behöva äta med andra. Eller rädslan när någon rör en, att man känner ångest för att personen ska känna hur fet man faktiskt är.
Att spegla sig timme efter timme, dra i fettet och gråta en skvätt.
De återkommande panikångestatackerna, när man ligger på golvet, gråter, skriker, knappt kan andas, slår på sig själv och inte vet vart man ska ta vägen.
 
Jag har slösat bort tillräckligt med tid på att leva såhär. Det är inte värt det någonstans, det kommer inte ge dig något positivt och absolut ingen glädje. 
Man lever inte ens sitt eget liv för man lever en sjukdomsliv.
Här har ni då bilder på "snyggare och smalare jag". Bilder jag inte är stolt över, men det var så jag såg ut, helt enkelt.
 
Det var allt jag hade att säga idag, ha en fin dag. Tack och hej!
 
 
 
1 Jojo:

skriven

SÅ jävla stark!! En grym förebild<3

2 Gustaf:

skriven

Starkaste är du!

3 Anonym:

skriven

Du är en stor förebild!

4 Jeanette:

skriven

Hej,
För det första världen är fulla med idioter. Den som sa att du var snyggare när du var MAGER är en jubel åsna. För vet du vad nu är du snygg och du är faktiskt inte "stor" någonstans du är smal fortfarande men inte sjukligt mager(vilket jag tror du ser och vet också). Och du är en sån inspiration ska du vet och vet du vad jag tycker vi ska strunta i såna här kommentarer(jag får sånna själv ibland) för vi är smartare än så och har vett innanför pannbenet.

KRam på vackra och starka du" :D

5 Hans/Laila håkansson:

skriven

Tack för Din fina inställning Jasse !vi (morfar o Mormor)älskar Dig o önskar stort lycka till i framtiden !
6 Lillen:

skriven

Du är verkligen en förebild <3

7 Vivi:

skriven

Fantastiskt bra inlägg!!!! Ngt jag själv brinner starkt för :)

8 morsan:

skriven

jag blir så stolt över dig fina Jasmine. Ditt liv har varit tufft och det är så roligt att se dig komma ut ur anorexibubblan.. det finns så mycket liv och glädje i dig. du sprider ljus och värme. kramisar min älskade fina Jasmine

9 Nightshade:

skriven

Jag känner inte dig (tror jag), men fyfan vad starkt av dig!

Btw, ditt inlägg fick en mörk dag i behandling att ljusna.

10 Nightshade:

skriven

Jag känner inte dig (tror jag), men fyfan vad starkt av dig!

Btw, ditt inlägg fick en mörk dag i behandling att ljusna.

11 Eveliina:

skriven

Så galet bra är du!

Kommentera här: