Jasmine svarar - woop woop.

Anonym

Kan du berätta hur man ska typ våga ha en pojkvän vid och efter ätstörningar. Jag har jätte svårt att öppna upp mig för människor och närkontakt är jätte läskigt... Hur gjorde du när du fick din pojkvän och sen undrar jag om ni fortfarande är tillsammans? Men jag har träffat en kille som egentligen vill att det ska bli något med. Behöver verkligen tips, så vore jätte snällt om du svarade.
 
Svar

Detta är en väldigt svår fråga att svara på, men jag ska försöka ge dig ett så bra svar som möjligt.
 
Jag kan börja med att svara att ja jag är fortfarande tillsammans med min pojkvän. Och jag ska vara helt ärlig: jag har fortfarande svårt att öppna upp mig, jag har svårt att berätta om hur jag känner och tänker (och då har det ändå gått typ 2 år och 3-4 månader). Jag försöker verkligen bli bättre på det men det kommer nog ta tid.
Du måste nog var ärlig mot den killen och berätta att du har svårt att släppa folk nära in på. Att du har svårt att förklara hur du tänker/känner osv.. Om det blir något mellan dig och killen får du nog försöka berätta om din ästörningshistorik, kanske inte direkt men efter ett tag. För då kanske han ändå kan har förståelse varför du inte öppnar upp dig och berättar allt för honom.
Ta det lite i taget, försök börja prata om tankar, du kan börja med små saker och sen kanske du kan öka på och berätta lite mer efter hand. Efter ett tag kanske du känner dig närmare den här killen och litar mer på honom, då blir det nog lite lättare att släppa honom när in på.
 
 
När det kommer till närkontakt så tyckte jag också att det var jätte läskigt, jag hade ju en period när jag inte ens kramade familj eller vänner. Så just tanken på att någon skulle få röra mig och min kropp gav mig panik och gjorde mig jätte stressad.
Men det försvann väldigt snabbt, för när det väl blev närkontakt/kroppskontakt, så hade jag liksom lärt känna min pojkvän och börjat tycka om honom och då kändes det mer okej att t.ex. krama den personen.
Så för mig löste den delen sig själv. Men om du tycker att den delen är jobbigt så tycker jag att du ska var väldigt ärlig gällande det, och kom ihåg att du får ta det i den takten du vill, om du vill ta det väldigt långsamt och inte ha för mycket närkontakt i början så ha inte det. Men förklara varför så förstår han säkert.
1 Sonja:

skriven

Kan inte du och din pojkvän ha en frågestund tillsammans? =D

2 M:

skriven

Bra svar

3 Anonym:

skriven

Bra svarat, jag har haft ätstörningar i många år och jag upplever som du att det oftast tar lång tid innan man vågar släppa folk nära inpå. Svårt att lita på folk.

4 Lillen:

skriven

Inte så lätt det tar jätte långt tid att börja lite på folk för mig med!

5 milina.blogg.se:

skriven

Jättebra svar!

6 Lillen:

skriven

JA SNÄLLA HA FRÅGESTUND MED DIN POJKVÄN OCH DIG!!!

7 Skogsraah ☾:

skriven

Intressant att läsa. Bra svar! Förstår att det är tufft.

sv: Ja det är förfärligt :/ Tack så himla mycket du!

Kommentera här: