Svampbob och en tappad nagel *äckligt, uuuuscha*

Igår tappade jag (ungefär) en tredjedel av min tånagel (på stortån). Vill ni har den äckliga historien om min tånagel? KLART NI VILL!
Jag märkte att min tå gjorde ont (fast jag hade inte slått mig på min tå, vad jag kan minnas i alla fall). Så jag kollade och där hängde en bit av nageln alldeles löst. Så jag tänkte "Åh nej, jag drar bort den" och så drog jag och drog - tills blodet började sippra ut.
Och för er som inte känner mig, jag har lite problem med blod (jag håller på att svimma när jag råkar skära mig när jag rakar mig typ den nivån). Så där stod jag med en lös nagel och tänkte "ANDAS JASMINE! ANDAS!"
Det gick bra - jag blundade och drog bort det sista av nageln (aj aj aj vad ont det gjorde).
Det gör fortfarande ganska ont dock...

Vill ni se hur det ser ut? Det tror jag verkligen inte och ni som svarade "ja det vill jag" är antagligen sjuk! ^^
 
Nog om min tånagel - ikväll kollade jag på den nya svampbob filmen "Spongebob sponge out of water". Och den var så bra! Svampbob är ju så söt och han gör en alltid så glad.
Så den borde ni se om ni vill bli glada!

Oscargalan 2015 - inatt!

Såg ni? För det gjorde i alla fall jag!
Det var oscarsgalan inatt. Så jag gick och la mig vid 22 tiden och ställde alarmet på 01.55 och bänkade mig framför galan
.
 
 
Och jag tyckte det var väldigt bra. Jag kände mig ändå ganska nöjd efter själva galan (både med hur den var som underhållning och med vilka som lyckades vinna).
Som ni kanske redan vet så var ju "Theory of everything" och "The grand budapest hotel" lite av mina favoriter. Så för mig hade jag definitivt någon av dem vunnit för bästa film.
 
Jag missade dock röda mattan (förutom typ jätte lite i slutet av röda mattan sändningen), annars brukar jag sitta spana på alla fina klänningar också (och drömma om att själv få en så fin klänning någon gång i mitt liv, drömma får en!)
Men jag fick kolla lite mer allmänt efter fina klänningar på själva galan istället, och jag tror det jag såg som hade finast klänning måste varit typ Rosamunde Pike eller Anna Kendrick.
 
Neil Patrick Harris tyckte jag var ganska bra, lite små kul. Lagom. Det var ett par skämt skrattade åt. Men sen tycker jag personligen att Ellen var väldigt bra förra året, så den nivån tror jag inte han kommer upp till riktigt!
 
Bästa talet tyckte jag lätt att Graham Moore (för bäst writing, screenplay based on material previouslu produced or published - för Imitation game), det var ett väldigt fint tal.
Tyckte även om J.K Simmons tal (jag väckte inte mina föräldrar för att säga att jag älskar dem, för klockan över 2 på natten! ^^) och även Patricia Arquettes tal.
 
Och jag var väldigt glad över att "The grand budapest hotel" fick vinna så pass mycket ändå, det var den verkligen värd. Synd att Wes Anderson vann för bästa regi eller för bästa originalmanus, för det tycker jag att han hade varit värd och jag hade även älskat att få höra ett tal av honom!
Men "Birdman" vann ju inom båda dem kategorierna, och den värd också, Den är väldigt bra och Alejandro Gonzáles är ganska cool också.
 
Och på bästa manliga huvuroll förresten, jag blev så glad när Eddie Remayne fick vinna för sin roll som Stephen Hawkings (Theory of everything), yeey. Då satt jag små log för mig själv, sådär tidig morgon ^^ Han var ju väldigt bra i den filmen, liksom typ *BAM* "woooow, OMG, sååå bra" (ni fattar!)
För bästa kvinnliga hade jag nog hoppats på just Rosamunde Pike. Men den gick till Julianne Moore och hon var ju också väldigt bra i "Still Alice" så det var hon ju värd ändå!
 
Bästa film blev ju Birdman, som sagt jag hoppades på antingen "Theory of everything" eller "The gran budapest hotel", men Birdman är ju skit bra den med, verkligen! Och jag var väldigt glad att inte Boyhood vann, för den är inte samma klass som t.ex. Birdman, The grand budapest hotel, Whiplash osv....
 
Jag hade kanske tyckt att Foxcather kunde fått vinna något, för den filmen tyckte jag också om väldigt mycket, men men!
 
Som sagt väldigt nöjd.
Idag fick jag dock lida för mina handlingar, när jag skulle upp lite innan 8 (på grund av ett möte), men den finns ju kaffe. Och nu ska jag ta powernap innan mitt jobb börjar klockan 16!
 
Vad tyckte ni om oscarsgalan (om ni tittade)? Och vad tyckte ni om vinnarna?

Oscarsgalan 2015 - bästa film

Jag bestämde mig för att i år faktiskt ta och försöka se alla filmerna som var nominerade till bästa film till oscarsgalan 2015. Och oscarsgalan är ju nu på söndag (natten mellan söndag och måndag, antar jag att det blir).

Och jag tänkte väl dela med mig till er om vad jag tyckte (så ni vet vilka filmer ni bör se sen ^^). Förvarning, jag kan inte recensera i filmer särskilt bra, jag kan oftast inte förklara det bra med filmen (den är ofta bra för att den kändes bra när jag såg den). Bara så ni vet!
 
 
 
The Grand Budapest Hotel
Den här filmen hade jag självklart redan sett innan jag visste att den var nominerad. Varför?
Det är en Wes Anderson film, och jag är verkligen förälskad i hans filmer. Alltså typ på nivån att om jag kunde så skulle jag fria till Wes Andersons filmer och om de tackade ja - så skulle jag och filmerna gifta oss och leva lyckligt i alla våra dagar.
Jag har sett den här filmen två gånger och jag tycker den är så himla bra, men det är också för att jag som sagt gillar Wes Andersons filmer och grand budapest hotel känns väldigt "wes anderson-ig" (både storyn och karaktärerna och skämten, ja allt!) Jag tycker den är väldigt kul och mysig. Och jag älskar hur filmen handlar om "en som berättar en historia, om en man som berättar en historia om en man som ibland berättar en historia i den historian". Den är absolut en röra, men en bra röra till film!
Så ja, jag älskar den här filmen.
Jag ger den "9 jätte glada Jasmines som sitter och här helt fängslade av filmen"! (utav 10 möjliga).
2015 Altın Küre Ödülleri Kazananlar : The Oscar Favorite
 
Birdman (or the unexpected virtue of ignorance)
Jag ville faktiskt se Birdman innan den blev nominerad för att jag hade sett trailern och tyckte att den verkade bra. Så det var den första av de filmer jag inte sett (alla utom en) som jag kollade på, eftersom jag var mest taggad för den.
Och den var faktiskt väldigt bra, eller jag tyckte det i alla fall. Den var också väldigt rörig (men inte på ett dåligt sätt, rörigt på ett bra/intressant sätt typ). Alltså det händer saker hit och dit hela tiden så en måste verkligen kolla i koncentration hela tiden så en inte tappar bort sig.
Jag tror att det kan vara ganska bra att se den flera gånger, jag kommer nog se den igen.
Kanske är det en film en antingen hatar eller älskar? För den är lite annorlunda, lite konstig (bra konstig).
Så Birdman får 9 "små söta fåglar" (utav 10 möjliga) av mig.
Pictures
 
The Theory Of Everything
Den här filmen var så himla bra. Eller jag tyckte det i alla fall. Den var väldigt väldigt fin.
Jag har hunnit se den två gånger redan dessutom!
Det var såklart sorgligt att få se hur någon (eller jag i detta fall Eddy Redmayne som spelar Stephen Hawking) blir sjuk och måste acceptera att en inte kan göra allt som en själv kunnat förrut - och dessutom se hur alla andra kan leva livet på ett "lättare/normalare" sätt.
Och ja det romantiska i filmen var väldigt fint det också.
Om jag ska betygsätta den här filmen så skulle jag gett den 10 "gråtande hjärnor" av 10 (vilket typ helt fantastiskt över bra, och jag ger typ aldrig filmer 10 poäng, det har hänt en gång innan en enda gång! Så fatttar ni vad bra den här filmen är - i mina ögon i alla fall). Ser ni bättre betyg än Wes Anderson filmen, då är det typ fantastiskt!
SE DEN! ^^
.
 
Whiplash
Jag hade knappt hörttalats om den här filmen innan, så jag hade inte så höga förväntningar på den, jag tyckte ärligt talat att den verkade ganska tråkig.
Oj vad fel en kan ha, för den här filmen var faktiskt väldigt bra. Jag älskade jazzmusiken och den väldigt spända/gråa stämmningen genom filmen. Eller älskade stämningen är väl fel, det var en väldigt obehaglig stämning och så, men det var väldigt bra. Jag var rädd för J.K Simmons (som spelar läraren)!
Så jag ger den här filmen 8 "jazzspelande trummpinnar" i betyg.
Untitled
 
Boyhood
Jag hade ganska höga förväntningar på den här filmen, och jag har velat se den länge. Så äntligen fick jag se den, yeey.
Den var verkligen inte dålig. Men den nådde nog inte riktigt ända upp till min höga förväntningar. Alltså den hade fina scener och väldigt bra scener - den handlade om ett helt vanligt liv och det var fint, men den kändes för lång och ibland tyckte jag att den kändes lite lat. Konceptet med att skådespelarna fick "växa upp" genom filmen, har den nog vunnit oerhört mycket på, det känns som att alla tyckte det var väldigt coolt (vilket det var) och gav den högre betyg för det. Dessutom var karaktärerna enligt mig inte sådär super kul, visst ibland kändes dem som riktiga människor, men inte hela tiden och vissa karaktär fick en se för lite av och skapade en inte en relation till alls. Typ systern var tråkig, mammans alla pojkvänner var rätt tråkiga.
Men som sagt den hade sina moments, när den var ritkigt bra.
Så om jag ska betyg så får den 6 "förväntasfulla Jasmine"!
Pinterest
 
The Imitation Game

Jag tyckte att den här filmen verkade ganska tråkig, om jag ska vara helt ärlig. Så jag var inte ett dugg taggad för att se den. Så jag satte mig ner och tänkte 1 timme och 53 minuter, åååh vad tråkigt (ungefär).
Men jag blev glatt överraskad, den översteg mina förväntningar väldigt.
Det är absolut inte den bästa filmen jag sett, men jag skulle inte ha något emot att se den igen. Den var väldigt bra och den var spännande. Det blev en sådan film där en satt och verkligen ville veta vad som skulle hända och när något hände kunde jag ibland verkligen känna på riktigt. Jag tyckte karaktärerna var ganska bra i filmen också.
Så den här filmen får av mig 8 "smarta maskiner" i betyg.
The imitation game
 
Selma
Den här filmen hade jag inte hört talas sen innan, men så läste jag att den skulle handla om Martin Luther King. Den handlade då om demonstrationer (1965) som Martin Luther King ledde i Selma, det handlade om att alla skulle få rätt att rösta. Så en får följa Martin Luther Kings kamp och såklart många andra människors kamp, i dessa demonstrationer och så. Den visar väl bra hur det kunde se ut på den tiden och den passar väl bra när rasism är välidgt aktuellt även idag.
Jag tyckte att den var väldigt intressant, och den var bra, absolut se värd.
Jag skulle ge den 7och en halv "historiska moments" i betyg.
 
American Sniper

Jag sparade american sniper till sist av anledningen att jag inte vill se den. Inte alls faktiskt. Det kanske är dumt att döma en film innan en sett den, men det känns som att sådana här filmer alltid är sig lika. 
Men jag ska faktiskt ärligt säga att i början av filmen trodde jag faktiskt att den kanske skulle överraska mig, för till en början kände jag att den nästan ville visa att "kolla, usch", och att en skulle äcklas av kriget och även amerikanerna, det kändes som att den visade "amerikanerna tycker att dem är bra, faast njaa". Jag tänkte, vad bra, kul. 
MEN, sen gick det ett litet tag i filmen och den vände, för helt plötsligt kändes det som att filmen ville förmedla "USA=goda - irak=onda", och alla amerikaner var super coola och skit manliga. 
Könsrollerna var verkligen inget kul att se heller. Det var för det första en enda tjej med igenom hela filmen (eller bara en som räknades. En tjej var med 5 sekunder i början hon var arg/ledsen/sur på huvudkaraktären. En annan tjej var med och grät på en begravning. Och huvdkaraktärens dotter, hon skulle vara gullig).
Bradley Cooper (som var huvudrollen) var Mr. Manly Man som inte pratade om känslor (han grät en gång dock), han lyfte tunga vikter och sa till sin fru "Don't woory, I'll be fine" och hans fru var rädd och ledsen över att han var i krig och att han hade förändrats.
Jag ger den 5 i betyg (så dålig att den inte ens får ett påhittat kul betyg, aj aj).
 
Jag vill som ni kanske förstår att Theory of everything ska vinna, det var min favorit. Men jag tror inte den vinner, kanske vinner Birdman, jag vet faktiskt inte.
American Sniper var den enda filmen jag verkligen inte tyckte om och jag skulle inte vilja se den igen. Sen blev jag ju besviken på Boyhood, men den var egentligen inte dålig, den var bara inte så bra som jag trott/hoppats på.
 
Så har ni sett filmerna? Eller någon av filmerna?
Vad tyckte ni?