Träna inte för att du hatar din kropp, träna för att du älskar den.

Rivstarta 2015, dags att komma igång.
Börja jobba för Beach 2015 redan nu.
Gå ner i vikt 2015.
Kom-i-form!
 

Alltid måste året börja med massa tjat om hur vi ska komma i form det här nya året. Hur vi ska bli bättre och, ännu viktigare, snyggare människor.
Dem första månaderna varje år är det alltid såhär.
 
Vi ska inte ens prata om all reklam som en tvingas se på tv/facebook/internet osv..
Senast tror jag det var en reklam som hadlade om att en skulle äta pulver ut ett rör 3 gånger om dagen och oj vad mycket en skulle gå ner då.
Men tänk efter lite, hur bra kommer din kropp och du må om du äter pulver från ett rör 3 gånger om dagen - istället för att äta riktig mat?! Känns det särskilt hälsosamt?
Men just det, den här hetsen handlar ju inte om att må bra och vara hälsosam, den handlar ju om att vara smal och snygg - daaah!
 
Och jag brukar ju gymma hyfsat ofta, och där märks det så oerhört mycket. Helt plötsligt är gymmet fullt med massa människor, dessutom massa människor som en inte känner igen. (Till skillnad från i december när det kanske springer omkring ungefär 5 st där inne).
 
Och vi ska inte ens prata om hur det är inne i omklädningsrummen.. Där står dem där "nyårslöftes-människorna" och pratar om hur dem ska testa "den där dieten" - "testa lchf/testa rawfood/osv". Dem står och pratar om hur en ska göra för att föbrännas så mycket som möjligt. Hur dem ska sluta med allt där onödiga sockret eller onödiga kalorierna eller onödiga kolhydraterna osv...
Hur dem ska komma i ett par *random storlek* i sina kläder igen. Eller hur deras mål är att väga si eller så mycket.
 
Vet ni vad det värsta med det är? Att alla blir tvingade till lyssna på dessa "nyårslöftes-människor", jag - kvinnan bredvid och dessutom ibland också barn som har varit i simhallen med sina föräldrar. Vilket antagligen är det som irriterar mig mest, då barn är ganska lätt påverkade och om dem hör massa vuxna och inklusive ofta sina egna mammor prata om sina kroppar på detta sätt och prata om hur de"måste" gå ner i vikt/bli smala/komma i form, så är det klart att dem kan ta efter deras beteende - självklart kan det senare hjälpa till i att en ätstörning triggas igång.
Dem får väl redan in smalhets/träningshets och allt sånt tillräckligt av media - föräldrar kan väl försöka vara ett gott exempel och försöka få barn att förstå att en duger som en är istället? (Jag tycker åtminstone att det är lite deras ansvar).
Jag spyr på era nyårsöften och på hur alla företag utnyttjar det med att sälja skit och lura människor till dumma dieter.
 
Det är väl jätte kul om en vill börja träna lite eller äta på ett annorlunda sätt, men sluta göra det av helt fel anledningar. Det ska inte handla om att du ska bli snygg, smal eller för att du ska vara duktig eller bli en bättre/snyggare person.
Träning och hälsa ska handla om just hälsan. Att du och kroppen ska må bra av det.
Träna inte för att hatar din kropp - träna för att du älskar den.
 
Tack och hej!
 
 
 
 
1 Hemligt:

skriven

Jag får sådan ångest av det. Jag har träningsförbud och nu när alla ska träna och vara nyttiga är det så svårt att hålla igen för träningssuget och för ätstörningsrösten :(

Svar: Du måste bara stå ut och tänka att just nu är set bästa för mig att hålla upp från träningen och äta efter t.ex. Matschema.
Jasmine

2 Bea:

skriven

Mycket bra skrivet!

3 Anonym:

skriven

hur kom du tillbaka till tränandet sedan? Är det inte svårt att hålla det på en bra nivå?

Svar: Först fick jag klartecken om att det var okej att jag började träna igen (av ätstörningsenheten) och då hade jag en bra vikt. Sedan började jag testa lite smått, med väldigt lätt träning en gång i veckan. Sen får en utöka lite eftersom.
Nu har jag det på en bra nivå, det går bara en kämpar för att komma dit :)
Jasmine

4 Lillen:

skriven

Du är så bra <3

Kommentera här: