Trotsar idealen, really?!

Att någon är stolt och glad över sin kropp är väl alltid bra, det är såklart att det kan vara peppande att se någon annan som är stolt över sin.
Någon som hyllar sin viktuppgång och sina "kurvor", det är väl fint.
Och jag menar att det är klart att alla ska få vara stolta och nöjda över sina kroppar - oavsett vikt/storlek/osv..
Det är jätte bra att älska sin kropp!
 
Men jag kan ju ändå inte låta bli att bli måttligt irriterad på media - när jag läste artikeln om Zara Larsson och "hur hon trotsar idealen" för att hon har gått upp i vikt. (Läs här: http://nyheter24.se/noje/787016-zara-larsson-trotsar-idealen-lite-celluliter-har-val-alla-no-biggie
Som sagt jätte positivt och fint att hon är nöjd med sin kropp och sin viktuppgång.
Men helt ärligt nu, trotsar hon verkligen idealen? Verkligen?
Hon är ju fortfarande en smal och söt tjej, hon ser väl i princip ut så som media/idealen säger till oss att se ut?
Hade det inte i så fall varit bättre att faktiskt lyfta fram en person som verkligen bryter normerna/idealen?
Någon som har kurvor, väger lite mer än vad idealen visar oss som "vackert". Det har jag blivit mer peppad och glad över att läsa.
 
Och i den här artikeln om Zara Larsson sitter hon och äter en munk - allt för att visa att "titta här är en tjej som vågar äta något med socker i".
(
Ellen Bergström, Ideal, Zara Larsson, Vikt(bild från artikeln på nyheter24, tagen från hennes instagram från början..).
Hon berättar också om att "vikten aldrig har varit ett problem för henne och att hon aldrig har behövt  gå till gymmet för att tighta till något".  (läs här: http://www.lajkat.se/zara-larsson-lite-celluliter-har-val-alla-no-biggie/)
 
Men sak tänker jag på, hur hade media skrivit om det här om det faktiskt var en person som kanske hade lite "övervikt" hade suttit med en munk i handen eller om den person hade sagt att hen inte gick till gymmet.
Hade då inte media snarare lyft fram det som "ohälsosam" livsstil? Av någon anledning känns det så.
 
Lady Dahmer skriver t.ex. att "tjocka människor" (hennes ord inte mina) - bara lyfts fram om de ber om ursäkt för sin vikt eller om de försöker göra något åt sin vikt. (Läs artikeln här: http://www.metro.se/nyheter/svaret-till-zara-larsson-hyllningarna-folk-blir-arga-nar-riktigt-tjocka-kvinnor-stolt-visar-upp-sig/EVHoao!QDSqBjgS89uDo/)
Tänk på alla "före-och-efter" historier vi får läsa om när någon gått ner en massa i vikt.
 
Som sagt, Zara Larsson får jätte gärna älska sin kropp och vara nöjd med sin viktuppgång, det är ju skit bra.
Men om vi vill skriva om människor som trotsar idealen, finns det väl andra vi kan välja som verkligen bryter normerna? Och om vi vill skriva om "extra-kilon", kanske vi ändå inte ska skriva om Zara Larsson?! Får mig att vilja kräkas på media *kräk kräk*...
1 Anonym:

skriven

Jag blir stressad av att läsa att Zara Larsson har gått upp i vikt och är stolt över sina extra kg. Jag är större än henne, så det måste i så fall betyda att ja är jätte tjock?

2 Bea:

skriven

Håller med dig. Klart tjejen ska vara stolt över sin kropp men hon är långt ifrån att veta hur det är att vara verkligen tjock.

3 Anonym:

skriven

Du är tjockare än Zara Larsson

Svar: Det är jag säkert, finns många människor jag är större än. Frågan är bara, och?
Jasmine

4 M:

skriven

Bra skrivet!

5 Sonja:

skriven

Jag älsar zara larsson<3<3<3<3<3

Kommentera här: