Jag blir hur stark och stor jag vill!

Idag på gymmet fick jag höra av en gubbe, som jag inte känner det minsta, att "Akta dig så du inte blir starkare än pojkarna".
Och jag kände hur jag suckade inombords och ville sticka upp vikten jag höll i rätt upp i röven på gubben (det gjorde jag inte för jag är bara våldsam i tanken inte i handling ^^).
 
Men jag är så himla trött på sådan kommentarer, som handlar om andras kroppar, utseende, sätt de valt att leva sina liv.
 
Jag tränar en del, jag älskar att träna och det är något jag fyller min fritid med.
Dock vill jag skriva alla ni som läser min blogg och har en ätstörning - jag började inte träna förren jag fått klartecken från ätstörningsenheten jag gick på att "nu är det okej att du börjar träna", och då började jag med ett lätt träningspass i veckan.
Nu tränar jag en del, men äter så att jag pallar med det och jag tränar inte "under tvång" som när jag var sjuk.
 
I alla fall, jag älskar att träna och jag kommer att fortsätta göra det på mina villkor.
Mitt mål är inte att bli starkare än "pojkarna" eller någon annan heller för den delen.
Det finns faktiskt bara en enda person jag tävlar mot, en enda person jag vill bli snabbare än och starkare än - och det är mig själv. Jag tycker det är kul att se att jag gör framsteg och att jag blir starkare. Men det får gärna ta tid. 
Om jag då, på köpet, råkar bli starkare än någon annan (kille eller tjej), så är det mest "okej, jaha". 
 
För om jag lärt mig något, så är det att du inte kan jämföra dig med alla andra, det funkar inte. För vi kanske har tränat olika länge, vi har olika gener, olika typer av kroppar - vi är helt enkelt olika. Träning måste ju få vara induviduell.
 
Andra kommentarer jag fått höra är: "Killar gillar inte tjejer med muskler", "Tjejer som tränar mycket får små bröst" och "Men du vill väl inte bli för stort liksom?"..
Och som sagt, jag tränar för att jag älskar det och sen mår ju kroppen bra av träningen och jag tävlar som sagt mot mig själv. Men just det här med, hur min kropp ser ut är inte anledningen till att jag tränar.
En gång i tiden tränade jag för att vara "snygg" och "smal", men då var jag sjuk i anorexi och dessutom tränade jag på ett sätt som gjorde att jag började hata att träna och bara gjorde det under tvång.
Och ja mina bröst, dem är kanske inte vad en skulle kalla "stora", men jag bryr mig faktiskt inte så himla mycket, det känns inte som något som påverkar mitt liv sådär super duper mycket, varken postivit eller negativt. Det är bara ett faktum. 
Och att dra alla killar över en kant är ju inte super snällt, men om killar nu inte gillar muskler på tjejer - synd för dem då. Jag lever inte mitt liv för att killar ska tycka om mig. Jag skiter fullständigt i det faktiskt.
Jag blir precis så stark och stor som jag vill, punkt slut.
 
När jag var sjuk i en ästörning fick jag istället höra kommentarer om att "Killar gillar inte tjejer som är bara skinn och ben".
Så det jag har insett och försöker få fram med det här är väl helt enkelt att - Det kommer alltid finnas människor som har åsikter om hur du ser ut och hur du valt att leva ditt liv. Och någon idiot kommer alltid att fälla någon dum kommentar hit eller dit. 
Så en kan inte leva för att bli omtyckt eller få bra bekräftelse av alla människor. Och det ska en inte göra. 
Det är din kropp och ditt liv - bara du kan bestämma över den och hur du ska leva ditt liv. 
Om du vill träna - gör det. Om du hatar att träna - träna inte. 
 
Och alla ni som fäller onödiga kommentarer med era onödiga åsikter om andra - KÄFTEN! Tack på förhand ^^
 
Tack och hej!
 
 
 
 
1 Lillen:

skriven

Tycker verkligen du är en förebild och jag ser upp till dig<3

2 Korven:

skriven

Du är bäst och starkast!

3 Anonym:

skriven

Söt!<3

4 Anonym:

skriven

Har vart sjuk i anorexi snart 7 år och hatar när folk säger sånnt som att killar gillar inte tjejer som är för smala. Det är inte därför jag är underviktig och sjuk. Jag blev sjuk av helt andra anledningar. Och jag kommer inte kunna bli frisk för att någon berättar att killar inte tycker att det är fint att vara smal heller!

Svar: Precis det jag menar, spelar väl ingen roll vad killarna tänker och tycker, det har bara med en själv att göra!
Jasmine

5 Bea:

skriven

Du är så bra!

6 Sofie:

skriven

Bra skrivet! Vi tjejer lever inte för att göra pojkarna nöjda!

7 Bodypalace:

skriven

Jag hörde själv något mycket märkligt i morse när jag satt och åt frukost utanför gymmet. Vid caféterian så kan man sitta och se ut över en idrottshall där gymnasieelever har sin idrott. En (ursäkta) kärring bakom mig påpekade en tjejs hårväxt under armarna på ett mycket opassande sätt och inte nog med det så hånade hon en tjockare kille efter han kommit ut från omklädningsrummet och gått förbi. Alltså tror folk inte att andra kan höra vad de säger eller vad? Så många som tar för givet att det är okej att kommentera andras kroppar. Usch!

Vi måste bli mer osvenska (mindre konflikträdda) och stå upp och säga att det du gör just nu är inte ok!

Svar: Jag håller verkligen med om at tvi borde våga säga ifrån mer, visa att det faktiskt inte är okej att döma andra människor för deras utseende! Acceptera alla för hur dem är bara!
Jasmine

Kommentera här: