Att känna sig ensam - behövde bara skriva av mig lite.

Vissa dagar, ibland vissa perioder, så kan jag känna mig oerhört ensam.
Ibland kan jag vara runt massor av människor, men ändå känna mig ensam. Det är nog det värsta av allt, när jag känner mig ensam bland människor.
 
Ibland kommer känslan bara sådär, utan någon anledning alls - och då kan jag lättare tänka att "det är bara i mitt huvud". Jag vet att jag ibland lever kvar i det gamla. För när jag var liten hade jag under period inga direkta vänner och var alltid ensam i skolan. Jag har efter det aldrig varit den som folk vill umgås med heller, och människor har inte alltid varit så snälla mot mig. På gymnasiet var jag också mycket ensam, dels när jag var sjukskriven men även när jag var i skolan (för då hade alla andra fått nära vänner när jag varit borta från skolan)
Under tiden när jag var sjuk i ätstörningen så höll jag mig ifrån människor och ville inte bli störd i mitt sjuka.
Men det är ju inte såhär längre.
 
 
Men ibland kommer känslan för att jag faktiskt inte har jätte många jag umgås så ofta med. Jag har verkligen ingen jag känner att jag kan berätta allt för eller bara ringa när jag vill prata.
Jag känner att jag alltid har människor som gärna umgås med mig - men jag är ingens "närmaste vän", jag är ingens "första val". Om ni förstår hur jag menar.
 
Idag känner jag mig så himla ensam. Av en, egentligen, jätte dum/töntig anledning.
Det är ju valborg på torsag, och alla har planer. Ingen har frågat mig om jag vill hitta på något, och när jag har frågat har folk berättat sina planer och några har faktiskt sagt "men du kan ju också vara med om du vill".
Men då har det känts som att: 1. Det frågar dem bara för att de tycker synd om mig. 2. Dem vill ju inte ha med mig egentligen. Och då vill jag inte komma och tränga mig på.
Eftersom jag tar allting lite för hårt, så känner jag mig nu oerhört ensam och ledsen. Det är inte så kul att inte vara någons "första val".
 
Och jag behövde bara skriva av mig. Tack och hej!
1 GoForFit:

skriven

Usch, jobbig känsla. Kan känna igen på ett visst sätt. Men däremot är det nog du som trycker ner dig själv, tror inte alls det är så att folk frågar dig för att "de tycker synd om dig", men är du som mig, har lätt att överanalysera allt så förstår jag hur du drar den slutsatsen. Men försök tänka positivt :) Klart de vill ha med dig!

Sv: Tack! Ja, kan bara säga detsamma nu när jag hunnit använda det lite :))

Svar: Tack!
Jasmine

2 M:

skriven

Det är som du skriver antagligen bara en känsla, men jag vet hur det känns <3

Svar: Tack!
Jasmine

3 Lillen:

skriven

KRAMAR!!!<3

4 Sara - Mamma till Nova&Levin:

skriven

Ha en trevlig kväll. :D

5 Netti:

skriven

Sådär kan jag också känna ibland men oftast går det över efter någon dag. Hoppas du mår bättre imorgon fina du :-D

Svar: Tack så mycket!
Jasmine

6 sara:

skriven

fina tankar du har om inte annat. Känner igen mig mycket. Hoppas allt löser sig för dig till valborgen och att den blir trevlig. kramar fina du!

Svar: Tack snälla!
Jasmine

7 linah:

skriven

sådär brukar jag också känna, men de är bara vissa perioder.
hoppas att de blir bättre för dig, förstår faktiskt va du menar:/ massa kramar till dig

Svar: Tack!
Jasmine

8 Nora Bååth:

skriven

Kan känna igen mig på några punkter, go girl du är grym och glöm inte det <3

Svar: Tack <3
Jasmine

9 Joy Wagner:

skriven

vet precis hur de är!!
Hoppas du har en fin kväll <3

kika gärna in och lämna ett litet spår på min nya blogg.. inom kort kommer jag dela med mig av sponsrade tävlingar med riktigt fina priser :) hade varit kul om du deltog!

Svar: Tack! <3
Jasmine

10 Elin:

skriven

Så skönt att skriva av sig. Skickar en stor kram! :)

Svar: Tack!
Jasmine

11 purposes.blogg.se:

skriven

Asså sådär känner jag ofta! :o Alltså jag är hellre ensam ensam än ensam tillsammans. Ensam tillsammans är en sjukt hemsk känsla!

Du, jag ska inte överanalysera dig eller så då jag inte känner dig, men jag måste bara dela med mig av min teori. Du skriver att tidigare hade svårt med det här med vänner, då kan det lätt bli så att när man väl hittar vänner så tar man vem som helst. Jag har en vän/bästa vän (vet inte riktigt om jag ser henne som bästa vän längre, men iaf), som har svårt att hitta vänner. När ngn ger henne uppmärksamhet så blir hon direkt vän med personen, även om människan inte är ngn vidare bra vän elr bra umgänge.

Kan det vara så att din känsla har att göra med att du inte hittat bra vänner? För jag har bra vänner men de delar inte mina intressen, så jag brukar ofta känna mig ensam. Jag har alltid önskat att träffa dolk som är mer lik mig när det kommer till intressen, men har inte gjort det (ännu, kanske) :/

Svar: Jag har vänner som är är bra vänner men även en del som jag bara umgås med för att de är med i en kompisgrupp där jag råkar vara med.

Men däremot som du skriver, jag har inga vänner som är lika mig, inte liknande intresse/åsikter/tankar i livet. Så kanske är det en stor del till varför jag känner mig ensam!
Jasmine

12 Siri |Diabitfit|:

skriven

Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Du är inte ensam om det ska du veta, kram <3

13 ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

skriven

Ibland känner jag också så... Skönt att skriva av sig i alla fall! Kram

14 Koehler - Skönhetsblogg:

skriven

Du är inte ensam! :)

Tack för din kommentar, ska absolut testa det! :D Kram!

15 Sara:

skriven

Sänder iväg en stor kram till dig ! <3

Svar: Tack<3
Jasmine

16 Jensvollen:

skriven

Men usch, jag känner verkligen igen mig i det du skriver.. Känner mig också ensam, ganska ofta faktiskt :/ En riktigt jobbig känsla är det! Stora styrkekramar till dig fina du<3

Svar: Tack! <3
Jasmine

17 Emma Grann Fotografi:

skriven

Kram på dig!!

Svar: Tack!
Jasmine

18 Skogsraah ☾:

skriven

Riktigt starkt skrivet. Känner igen mig! Kram på dig <3

Svar: Tack! <3
Jasmine

19 purposes.blogg.se:

skriven

Svar på ditt svar i detta inlägg: Joo men då är det det! För alltidå jag har också väldigt bra vänner, de är guld värda. De ställer alltid upp och backar upp en då man faller. Men vi är dock aldrig i samma plan, så det blir ofta en begräning som gör att jag känner mig ensam.

Kanske är så för dig med

Svar: Ja men precis, samma från mig, jag vet att de egentligen alltid finns där för mig. Jag har dock ingen jag kan kalla "bästa vän"! Och jag har inte samma syn på livet som dem heller nej!
Jasmine

20 Åsa Lundgren:

skriven

Ser att du fått många fina och kloka kommentarer redan. Ensamhet är både bra och dåligt. Vad som är mindre bra är att du upplever att du inte har någon riktig vän att prata med. Man måste dock inte ha en bästa vän för att kunna göra det. Själv är jag närmare 40 år och under hela mitt liv så har min bekantskapskrets varit varierande med nära vänner som kommit och gått beroende på var jag befunnit mig i livet. Då har jag en tajt relation med mina syskon istället där jag kan ventilera - alltid. Men vad jag vill säga är att öppna din famn och tacka ja oftare eller till och med ta egna initiativ till roligheter. Man knyter nya kontakter genom att våga och man finner olika slags vänner genom livet. Man kan känna sig ensam men man är sällan det. Din situation delar du med flera. Flera runt omkring dig där du bor. Tack för att du delade med dig!!!

Svar: Tack för dina kloka ord!
Jasmine

21 Emmelie:

skriven

Bra skrivet! Känner igen mig ibland :)

22 michelle bergström:

skriven

Som många redan sagt, du är inte ensam! Jag känner också igen mig i det du skriver. Jag har mina vänner som jag umgås med i skolan, men jag umgås typ aldrig med dem på fritiden. Kanske om det är fest och jag går sällan på fest..(kke 1-2 ggr om året) Jag har ju tur som har min pojkvän som jag umgås med, men jag blir typ "svartsjuk" när han ska umgås med sina vänner för då blir jag påmind om att jag typ inte har några, inte som jag kan umgås med på fritiden.. Dessutom bor jag själv så känner mig ensam på det viset med. Men snart får jag förhoppningsvis en liten kisse så jag inte är helt ensam. Jag har ju som sagt min pojkvän också, men han är ju inte här varje dag.. Kram

Svar: Jag känner igen mig i din kommentar! Ett husdjur är verkligen perfekt, jag har en hund som jag i alla fall alltid vet finns här!
Kramar!
Jasmine

Kommentera här: