Oscargalan 2015 - inatt!

Såg ni? För det gjorde i alla fall jag!
Det var oscarsgalan inatt. Så jag gick och la mig vid 22 tiden och ställde alarmet på 01.55 och bänkade mig framför galan
.
 
 
Och jag tyckte det var väldigt bra. Jag kände mig ändå ganska nöjd efter själva galan (både med hur den var som underhållning och med vilka som lyckades vinna).
Som ni kanske redan vet så var ju "Theory of everything" och "The grand budapest hotel" lite av mina favoriter. Så för mig hade jag definitivt någon av dem vunnit för bästa film.
 
Jag missade dock röda mattan (förutom typ jätte lite i slutet av röda mattan sändningen), annars brukar jag sitta spana på alla fina klänningar också (och drömma om att själv få en så fin klänning någon gång i mitt liv, drömma får en!)
Men jag fick kolla lite mer allmänt efter fina klänningar på själva galan istället, och jag tror det jag såg som hade finast klänning måste varit typ Rosamunde Pike eller Anna Kendrick.
 
Neil Patrick Harris tyckte jag var ganska bra, lite små kul. Lagom. Det var ett par skämt skrattade åt. Men sen tycker jag personligen att Ellen var väldigt bra förra året, så den nivån tror jag inte han kommer upp till riktigt!
 
Bästa talet tyckte jag lätt att Graham Moore (för bäst writing, screenplay based on material previouslu produced or published - för Imitation game), det var ett väldigt fint tal.
Tyckte även om J.K Simmons tal (jag väckte inte mina föräldrar för att säga att jag älskar dem, för klockan över 2 på natten! ^^) och även Patricia Arquettes tal.
 
Och jag var väldigt glad över att "The grand budapest hotel" fick vinna så pass mycket ändå, det var den verkligen värd. Synd att Wes Anderson vann för bästa regi eller för bästa originalmanus, för det tycker jag att han hade varit värd och jag hade även älskat att få höra ett tal av honom!
Men "Birdman" vann ju inom båda dem kategorierna, och den värd också, Den är väldigt bra och Alejandro Gonzáles är ganska cool också.
 
Och på bästa manliga huvuroll förresten, jag blev så glad när Eddie Remayne fick vinna för sin roll som Stephen Hawkings (Theory of everything), yeey. Då satt jag små log för mig själv, sådär tidig morgon ^^ Han var ju väldigt bra i den filmen, liksom typ *BAM* "woooow, OMG, sååå bra" (ni fattar!)
För bästa kvinnliga hade jag nog hoppats på just Rosamunde Pike. Men den gick till Julianne Moore och hon var ju också väldigt bra i "Still Alice" så det var hon ju värd ändå!
 
Bästa film blev ju Birdman, som sagt jag hoppades på antingen "Theory of everything" eller "The gran budapest hotel", men Birdman är ju skit bra den med, verkligen! Och jag var väldigt glad att inte Boyhood vann, för den är inte samma klass som t.ex. Birdman, The grand budapest hotel, Whiplash osv....
 
Jag hade kanske tyckt att Foxcather kunde fått vinna något, för den filmen tyckte jag också om väldigt mycket, men men!
 
Som sagt väldigt nöjd.
Idag fick jag dock lida för mina handlingar, när jag skulle upp lite innan 8 (på grund av ett möte), men den finns ju kaffe. Och nu ska jag ta powernap innan mitt jobb börjar klockan 16!
 
Vad tyckte ni om oscarsgalan (om ni tittade)? Och vad tyckte ni om vinnarna?
1 Sonja:

skriven

Eddie Redmayne<3

2 Lillen:

skriven

Jag hoppades verkligen på Boyhood!!

3 M:

skriven

Jag orkade inte kolla för jag började jobba 8 på morgonen. Önskar jag kunde kollat!

4 Sofie:

skriven

Men boyhood var ju gjord på ett så bra sätt och tog så lång tid att göra!

5 Korven:

skriven

Tyckte det var väldigt bra!

6 Korven:

skriven

Tyckte det var väldigt bra!

Kommentera här: